mandag 26. april 2010

Tur til Danmark

Da er vår første B-prøve unnagjort. Dette var i Danmark, på Fyn. Nærmere Gyldensteen nær Bogense. Jeg hadde selskap av Asbjørn fra Bergen, som skulle stille hundene i henholdsvis Åben å Vinner, å jeg da i BK.

Prøven startet med 1 markering på land inne i tett skog, men ikke lengere enn 25-30 meter. Ronja markerer fint å går rett på å plukker opp, men blir tydelig påvirket av dommere å hjelpere som står bak meg, hvilket resulterer i at hun legger fuglen ned forann meg. Vi går så ca 15 fri ved fot, får en ny markering, parralelt med den andre. Samme her, lige ud å hjem, men slipper fuglen før jeg får tak i den. Vi går nye 15 meter. Får en markering på den annen side av en 5 meter brei elv. Her er det lige ud å hjem, å her ser det ut som hun har vendt seg til folka bak meg for her leverer hun perfekt, rett i hånd.

Så gikk vi bort til søket om var ca 50x50 meter. Her begynte moroa? Hun starter søket veldig fint med å plukke innefra å ut. Først kanin, så 2 duer, men så finner hun en and, som hun tydelig markerer, men søker videre :0( Hun snur å plukker opp anden å er på vei inn, da hun møter en kanin som er for fristende. Hun bytter, å nullen er en realitet.

Hun fikk en bra kritik, men vi fikk beskjed om å gå hjem å trene mere vilt. Kan nok ikke med hånden på hjertet påstå, at vilttrening har stått høyst på listen, etter en laaang vinter, så man ligger som man reder. Til Ronjas forsvar kan jeg informerer at løpetid er rett rundt hjørnet, hvilket kan ha påvirket hennes dømmekraft :0) i feltet

En konklusjon! fotgående,markeringsevne,ro på post, var på topp. Må trene mer prøvesetting, med folk rundt. Et hyppigere innslag av vilt i treningen. Dette skal IKKE ses som problemadferd.

B-prøve i Agder next!

1 kommentar:

  1. Takk for turen Kenneth! Har hatt noe vilt liggende utfor døren siden jeg kom hjem, det bringes hver dag.. Blisshøns også. Så skal vi trene felt med bare kaniner...

    SvarSlett